neděle 5. ledna 2014

Stastny Novy rok!

Selamat tahun baru! 
Aneb stastny Novy rok!

Po delsi odmlce k Vam zase prichazim s nejakymi zazitky z cest a zivota na Sumatre. Mela bych to rozkouskovat, jinak to bude moooooc dlouhy. :)

Nas stromecek ze svicek na okne :)
V tomto dile se rozepisu o tom, jak jsme slavili Vanoce a Novy rok v muslimske zemi na druhe strane sveta.

Asi tusite, ze atmosfera Vanoc tu byla velice neutralni. Krome nakupnich center, ktery se snazej vyrejzovat na kazdym svatku co se jen da, byste ani nepoznali, ze se blizi pro nas nejdulezitejsi oslava roku. Ale po predvanocni navsteve krasne vyzdobene svycarske domacnosti jsme taky preci jen nabehli do krestanskyho obchodu, nakoupili blikaci svetylka a ruzny ozdoby a nakonec se i my radovali nad nasi skromnou vanocni atmosferou.



Skvela skoro stedrovecerni
 vecere po expatsku :)
Dovolena nam zacala 23. po obede, kdy jsme vyrazili shanet dulezite a na mistni pomery velice exoticke ingredience na tradicni bramborovy salat a dva druhy cukrovi (hribecky a rafaelo kulicky - ty uz tak exoticky nejsou :)). Kupodivu jsme sehnali i kysely okurky (tentokrate ne v sojovy omacce, ehm) a majolku Hellmans, takze i bez Moravanky salat chutnal skoro jako od maminky. :)) Vse jsme ten vecer prinesli na vanocni party, ktera se konala u Manfreda a Simone doma, a pridali ke skvelymu uzenymu veprovymu (jojo, tady je veprovy opravdu svatecni jidlo :)), sekany, domacimu chlebu, dalsim salatum a domacim zmrzlinam. Skvele sme se najedli, napili, pobavili se, poznali dalsi expaty a pozde v noci se presunuli na dalsi divokou miniparty u kamarada. Takze skoro jako v Cechach. :)


Na Stedry den mela byt akce podobna, tentokrat ale v nemecko-indoneske domacnosti, ale Martina skolily bacily (nebo predavkovani veprovym?), takze nakonec jsme zustali doma a ja si tu bastila sama druhou varku salatu. Sli jsme brzo spat at jsme svezi na vylet, na ktery sme vyrazeli dalsi den a ktery sme si dali misto darku pod stromecek. Teda dalsi darek, prvni byl dalekohled, at muzeme vic nacuhovat. :) 

O vylete se rozpovidam v dalsim blogu, ale jeste popisu, jakyho jsme meli Silvestra. Novy rok jsme se rozhodli stravit na jezere Toba, kde uz jsme to znali a kam jsme se chteli urcite vratit. Dokonce jsme bydleli ve stejnem domecku jako minule, a prvni dny jsme v podstate jen proflakali a bylo to krasny. :) 

Vanocni kaktus na jezere Toba :)
Jenze na Silvestra zas neco skolilo me, takze sice jsme ven vyrazili, ale ja cucala jen vodu, behala na zachod :) a koukala na tancici lidi kolem. Ani ta plastova flaska moc necinkla, a pac silvestra moc neresime, tak jsme si sli brzo lehnout. Rachejtle bouchaly jeste tri dny pote a ja se jen divim, ze to nekomu neustrelilo ruce, kdyz sem videla, jak s tim zachazej. :) Dalsi dny uz mi zas bylo lip, tak jsme objeli, co jsme minule nestihli a 3. ledna se nakonec vydali zpatky do Medanu. Az po ceste jsme si uvedomili, ze jsou snad vsichni lokalove na ceste, kdyz jsme se nemohli dostat do zadnyho autobusu a nakonec zoufale po nekolika hodinach pronajali auto. No, koho by napadlo, ze vsichni nekam pojedou v patek... Takze pouceni pro priste, nejen tyden po Ramadanu, ale ani na Novej rok nikam v Indosce nejezdit. :)

Takze doufam, ze jste si Vanoce i Novej rok uzili, jak ste chteli, my jsme asi celkove spokojeny, i kdyz smutno samozrejme taky bylo...

Tak jo, mejte se v roce 2014!

Žádné komentáře:

Okomentovat