pátek 24. října 2014

Jakarta nahore?

Po delsi odmlce Vas zase zdravim z Jakarty!
Mam sice rozepsany blog o nasi ceste na Bali & ostrovy Gili s Martou a Dancou, ale to neni momentalne tak aktualni, co bych tu chtela sdilet.
Mam po velmi dlouhe dobe pocit, rekneme poprvy od doby co zijeme v Jakarte, ze to tu neni tak strasny. Tak vidite, to musim napsat hned, nebo to zas vyprcha a Jakarta bude opet jen negativni. :)

Premyslim, cim to je. Je to urcite tim, ze uz si zvykame, pac zvyknout se da na vsechno, ze. Nejsme tu az tak casto, to je dalsi dulezitej faktor, a taky tim, ze za kazdy posledni vikend, kdyz uz jsme tu byli, se neco delo.

Kdyz uz pracovni sobota,
tak aspon takova :)
Zacalo to velice vydarenou kolaudaci nekdy pred mesicem u Manfreda a Simone v nemeckym centru (pro zmenu uprostred golfovych hrist :), kde jsem si uvedomila, jak strasne moc si vazim toho, ze muzu pracovat tam kde jsem, a ze mit takovyho sefa se malokdy postesti. 
Pokracovalo to objevovanim hezkych, i kdyz opet predrazenych podniku (jidlo za 250Kc, to je v JKT luxusni podnik, at mate predstavu), domacima cinskyma nudlema (vytvarej je primo pred Vama, no je to ulet jak to roztahujou, prastej s tim a najednou jsou z toho za par minut nudle :)), pravidelnym rannim plavanim (konecne nakej pohyb, kdyby mi byl nekdo nekdy rek, ze budu dobrovolne v 7 rano chodit plavat, vysmeju se mu), pracovni sobotou u bazenu (to mam novej objev) a posledni dva vikendy byly jeste o neco specialnejsi.


Just Married! Aneb kdyz se vezmou dva Vespa nadsenci :)
Minuly vikend jsme byli pozvani na mistni svatbu, a nejen ledajakou, svatbu dvou Vespa nadsencu z naseho klubu, o kterym jsem tu psala minule. Klasicke pozvani ne od beroucich se, ale od jejich kamarada, po whatsappu, a den predem. Jooo, nepredstavujte si to jako v Cechach. :) V 7.30 rano!!! v sobotu byl sraz a pak jsme s kafickem na zemi u zenicha cekali asi hodinu a pul, az se vsichni sejdou :) a vyrazi se na spanilou jizdu. V 9 to vypuklo, zenich s nevestou naskocili do sajdky 'Just Married' a my je nasledovali spolecne asi s dalsima dvaceti drakama s prumernym vekem 35+ a dalsima prapodivnejma strojema a objeli jsme slusnou cast Zapadni Jakarty. Byla to sranda a super zazitek, trosku mensi, kdyz jsme se museli prodirat zacpama. Jak bezne v Jakarte. Martin je ale uz tak Indonesii zocelenej ridic, ze to proklickuje, a jede se dal, casto jen par metru k dalsim klickam. :) 

S nevestou, zenichem a tatinkem :)
Po jizde jsme se presunuli k mesite, kde uz bylo nachystany jidlo, dali jsme si svoji davku rejze, kurete a ryby, priserne sladkou ruzovou tutti frutti limonadu, vyfotili se se svatebcanama, predali maly financni darek a do hodiny jsme byli pryc. Odchazeli jsme tak v pulce, rozhodne ne prvni, v pul 11 dopoledne. Jak jsme byli obleceny, bylo vsem jedno. Pekne naoblikany byli jen berouci se samorejme a jejich blizke rodiny. Bylo to skvely, ne kvuli na nase pomery dost nudny hostine, ale kvuli tem zazitkum, na ktery asi jentak nezapomeneme. Nemluve o tom, ze nizkonakladove svatby jsou stejne moje nejoblibenejsi. :)

TSP mohli byt zivejsi. Stejne jako publikum. :)
No a tento vikend si na nas Jakarta nachystala hudebni festival Java SoundsFair. Bylo to i loni, byla tu Macy Grey, ale to by bylo z Medanu jaksi slozitejsi. Nicmene tentokrat se sem prijeli podivat mimo jine Tokyo Ska Paradise a Asian Dub Foundation, takze jsme vyrazili a za cca 750,- na ten vecer jsme si uzili jeden z nejlepsich koncertu za dlouhou dobu (u me za hoooooodne dlouho, i kdyz loni v Praze byla Regina Spektor na Hrade neskutecnej zazitek). 

Pricna fletna a beat box dohromady? To jsou ADB!!! :)
Tokyo byli fajn, ale ADF byli perfektni. Uz taky nejsou nejmladsi, ale paru maj porad slusnou. Kluci (no, rekneme spis uz chlapi) z Londyna (i pres ten matouci nazev :)) mi pripomneli, jak se pari v Evrope a jak pak vsechno boli. :) Skakat nejdriv hodinu a pul na TSP a pak jeste dalsi hodinu a ctvrt na ne bylo fakt vycerpavajici. :) Ale pac Indonesani stojej jak solny sloupy (jim jde asi jen to zpivani, a to sem zrovna moc nepatrilo), tak jsme to museli odtancit za ne, ze. A kdyz ADF zahrali s vtipnym komentarem hit 'Flyover' (nadjezd pres krizovatku, co urychluje dopravu), kterejch je tu v JKT stovky, a je to jedno z nejoblibenejsich mist na vecerni rande (ano, nekecam), nekolik odzbrojujicich songu v kombinaci pricny fletny a beat boxu, podporili Gazu, a pak pridali 'Fortress Europe' tak sem si poprvy od dubna rekla, ze mam rada Jakartu. Brrrrrrr, jen kvuli koncertu a trose Evropy? Nevim, nicmene byl to prijemnej pocit, a sem za nej moc a moc rada, ze nastal. :) 

No, takze takovejch malejch blbosti me donutilo se zas divat na tenhle 10 milionovy svet pozitivne. 

I v Jakarte se da nakonec objevovat naka mistni kultura a o male kulturni soky jeste stale neni nouze. :) Od pro nas az roztomilych muslimskych svateb pres ska koncert, kde tancuje dohromady tak deset lidi a ostatni jen koukaj nebo fotej, po 6 hodinovej hudebni festival, co konci v 1 v noci a kde lidi posedavaj po zemi u zasuvek, aby si dobili svy tablety a mobily a snedli si svou porci instantnich nudli. :)

Jakarto, davam Ti druhou sanci a preju stastnej Novej muslimskej rok 1436! :)

1 komentář: