neděle 6. října 2013

Diky a svabi v TASBI

Selamat siang!

Konecne klidny vikend, kdy neprobiha zadny stehovani :),  tak mam cas Vam napsat nejake novinky. 
Jako prvni ale chci podekovat Vam vsem - mym drahym ctenarum, za prekonani tisicovky shlidnuti myho novyho blogu! Diky diky diky a ja teda budu psat dal... :)

Nas domek s klasicky vybetonovanou "predzahradkou" :)
Je to presne tyden, co jsme se nastehovali do novyho domku, ktery je soucasti residencniho komplexu Taman Setia Budi, lokalne nazyvanyho TASBI. Je to na Medan hodne zelena oblast s vlastnim koupakem, malinkatym golfovym hristem, supemarketama, restauracema a "ochrankou". V uvozovkach proto, ze sice tu vsude je, ale nikoho pri vjezdu stejne nekontroluje, a sem tam se tu neco ukradne. Takze opravdu nejsme v nejaky uzavreny residencni ctvrti za plotem, i kdyz to tak muze na prvni pohled vypadat. :) V Tasbi se nejen nachazi kancl Swisscontactu, takze to mam na mem super novem kole za cca 1500,- ctyri minuty :), ale je tu i pomerne slusna expat komunita, takze uz zname asi tricet dalsich, zpravidla velice zajimavych (v dobrem slova smyslu), zahranicaku. Prodava se tu chleba, syry, jogurty, tak uz sme tak trosku zalitovali, ze sme neprivezli suroviny na zalozeni mini pivovaru. :)

Tak a ted k domku. Chteli jsme sice apartman, ale bud byly obsazeny, nebo nehorazne drahy, takze domek se nakonec zjevil jako nejlepsi volba. Najit nekoho, kdo bude ochotny ho pronajmout jen na pul roku bylo slozitejsi, ale nakonec se podarilo a mame cca 3+1 za 25 000,- na 6mesicu. Ano, tady se plati predem, a bez kauce. :) Zvenku je baracek paradni, az pri blizsim zkoumani zevnitr muze clovek narazit na nejaky nedostatky, jako klasicky rucni splachovani :), zarivky, obcas prsi do kuchyne, zvlastni system zasuvek,... Ale clovek si rychle zvykne :) Mesity jsou nastesti daleko, takze se pouze z dalky ozyvaji exoticke zpevy. :)

Obyvak se zarivkou :)
Martinova kancelar v predsini :)
Domek byl polozarizeny, takze sme dokoupili lednicku, varic, Martinovu kancelar :) a nejaky skrinky a bylo. Zaciname se tu citit jako doma a asi se nam do drahy Jakarty moc chtit nebude. :) Majitelem je navic policajt a furt se nas pta, ze kdybysme meli nakej problem s bezpecnosti, mame mu dat hned vedet. :)


Ale aby to nebylo tak idylicky, prvni noc byla temer hororova :), nazvala sem ji "Noc svabu"... Priznam se, ze horsi byla asi pro M, nez pro me, pac ja se aspon neprobudila se svabem na ksichte... dvakrat... :D M tu pak behal ve dve rano po baraku s botou, stehoval nabytek a nemilosrdne ty nechutny rychly stvoreni zabijel... Je to muj hrdina. :)  Druhy den jsme hned koupili nejvetsi antihmyzi sprej a od ty doby se nejak svabi drzej zpatky, tak doufame, ze uz pochopili, kdo je tu panem... :)

No, ale tim sem Vas nechtela odradit od navstevy, mame tu pekny pokoj pro hosty s kingsize bed, tak dorazte, pridame i vetrak. ;)

A slibuju, ze priste napisu neco o kakau a praci. ;)

Yup, a kdo ma rad mapy, muze se podivat, co si tu s M po vecerech znacime, abysme se tu vyznali. :)
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=217225105458774647849.0004e7d08d7a911fdb54a

                      A s kakaovymi bobulemi se s Vami loucim...

1 komentář: