pondělí 24. října 2011

hola hola z Bahia Blanca!


zjova, 3000km prekonano a ja dorazila "do cile"...


kde zacit? co treba jidlem? :) taaakze, v Montevideu jsem teda druhy den zasla, spolecne s vyslouzilym americkym vojakem, ktery se objevil taky v hostelu :), na ten trh k pristavu, a ceny sice byly prekvapive celkem vysoky, ale tak dobry maso sem teda dlouho nemela... navic po 14 dnech, nechci rict hladoveni, ale preci jen ne uplne skvelyho stravovani, sem se konecne zakousla do poradnyho flaku masa, praveho uruguayskeho stejku, vrrrrrr, jeste ted si vrnim. :) zaslouzila sem si to preci. :) byl to prvni opravdu poradny obed, vecere byla nejlepsi ve Florianopoli, a to v podobe hromady a hromady krevet. :)) ale dost jidla, ktery je tu vsude drahy, ted si musim zvykat na domaci stravu v podobe testovin. :))
Montevideo bylo nakonec celkem pekny, ale bydlet bych tam nechtela... platy tam sou nizky a vse predrazeny, a ajk uz jsem rikala, uruguayci mi neprisli moc sympaticky, ale tak to samozrejme zalezi. Vecer sme s vojakem zasli do tango klubu a teda wow, v zivote by me nenapadlo, ze to muze bejt tak vasnivy a uplne jiny, nez sme zvykly v Evrope. :) bylo to tak uzasny, ze si neumim predstavit, ze bych se to mohla naucit a vlastne ani nechci, to se ke mne fakt nehodi, takze hodiny tanga zamitam a budu se dal venovat flamencu :) (ktery predvadeli taky v Montevideu a moc jim to neslo, meli by zustat u tanga). :))
dopoledne sem se prevezla do Colonia del Sacramento, dalsiho malyho mestecka v UNESCO, ktery bylo sice moc pekny, ale s Parati se to vubec neda srovnat... bohuzel, Brazilie nastavila latku dost vysoko, takze je hodne tezky ted najit neco podobne ohromujiciho... Takze sem byla nakonec rada, ze tam mam jen hodinu a pul a padila sem na trajekt smer Buenos Aires... Za hodku uz sem videla obrysy velkomesta a az mi slzicky ukaply, kdyz sem si uvedomila, ze sem v Buenos Aires, jeste donedavna pro me uplne nedostupnym meste. :)) Nicmene z BA sem otho moc nevidela, esce za svetla sem preklusala na autobusovy nadrazi a tam pockala na nocni bus smer Bahia Blanca... Hladova, unavena, bez pesos, ale spokojena... :)
Kdyz sem se rano probudila v buse (ne, ze bych toho nejak hodne naspala, argentinsky vzduch me zatim neuspava, to bude tim matem ve vzduchu :)), taxem videla tu krajinu kolem a oops... Zlata uruguay... sem tam byly aspon stromy a palmy, tady neni uz vubec nic... :| nojo, dalo se to cekat, preci jen lezi Bahia Blanca na hranici mezi pampou a Patagonii, ale tohle... :( Ted uz chapu, proc Argentinci jezdej do Uruguaye na dovolenou. :D
Nojo, a ted uz sem tady, dvojclenna delegace me cekala na autobusaku, ja nasedla po skoro trech tydnech do OSOBNIHO automobilu a byla v pohodli prevezena do naseho skromneho domecku, kde mi byla prichystana kralovska snidane a mate... jako bonus argentinsky pivo. :) uaau, takovy servis, clovek by zas rychle zlenivel. :) sem zvedava, jak dlouho budu v pohode na miste a kdy zacnu zas preslapavat, ze bych nekam popojela. :D nene, ted me ceka hledani prace, aspon na mesic, pac jinak si to tu moc neumim predstavit, a pak uvidime... naucim se pekne sislat jako mistni, budu do sebe lit mate po litrech, veceret v jedenact, snidat sladky, grilovat megaflaky masa, chodit do pradelny, a to dalsi teprv objevim, snad ne jako stokilova. :DD
tak tot zatim vse z myho solo putovani a objevovani dalsich koutu JAmeriky.
Chao Che!

Žádné komentáře:

Okomentovat