středa 22. června 2011

Dalat, vietnamsky dovolenkovy raj ve vysce 1500m n.m.


aneb wedding and Honeymoon city...
Zdravime z Dalatu,
vysoko polozenyho mesta, kde pri soucasnym moznunovym pocasi dokonce zebou nohy, zadnej hic tu teda neni. :) Je to tu prijemny dveste tisicovy mesto, plny vietnamskych turistu, hotelu, labutovych slapadel, tandemovych kol a karaoke baru. Je tu ted hlavni sezona, coz je az nepochopitelny, pac tu furt jen leje. Ale Nguyenum to evidentne nevadi, takze nam trvalo, nez sme nasli levnejsi hotel, od 30USD sme se nakonec dostali k osmi, takze ok. Ale najist se tu da stale vydatne za 25Kc, takze fajn. Oproti Laosu je to parada.
Co tu je ve meste zajimavyho? je to kycovy mesto, nazyvane svatebnim a libankovym rajem, coz, zvlastne ve vietnamskem podani, v nas vyvolava usmev. Clovek se musi pridat k davu a hned je to veselejsi. Pujcili sme si dnes dvojkolo a vyrazili kolem jezera s labutema a zitra se chystame s motorkou k Udoli zamilovanych, taxe moc tesime. :)) vcera vecer sme se dostali na naky mistni festival, kde vystupovaly lokalni hudebni hvezdy a to Vam teda povim, byla tragedie. :) Nevim, esi Ho Chi Minhuv rezim nedovoluje lepsi hudbu, ale tohle bylo moc. Vzdy to byl jeden zpevak bo zpevacka na podiu, bez sebelepsich pohybu tam prevedli stredne kvalitni karaoke na playback, pak jim zatlesala tak desetina lidi a zas odesli. Velice jsme se pobavili a zas sli o dum dal a koupili si, po dloooouhe dobe, mistni vino, ktery je kupodivu celkem dobry a levny. DNes jsme prikoupili cibetkovou kavu, taxe teste na ochutnavku. ;)

Jo, taky je tu tzv. Crazy House, takovej barak smichanej z Gaudiho, Daliho a Hundertwassera, i kdyz navrhovany zenou, dcerou naslednika Hop Chi Minha, asi ji strycek Ho predem trosku prosekal cestu. :) Zajimava stavba, sice cela klasicky po mistnacku z betonu, ale presto snazici se priblizit se prirode, hlavne svym tvarem a vybavou pokoju. Da se tam pry i spat za 30USD, my sme se spokojili se vstupnym za 30Kc.

co vic? Zda se, ze nam zadny narodni park neklapne, pac proste prsi a stejne pry zadny zvirata neuvidis, mame n to fakt smulu, tak pojedem zitra rovnou do Saigonu a pak uvidime, jak nalozime s poslednim tydnem. To to leti...

Dalsi zpravy s Ho Chi Minhova mesta, to bude Saigon! :D

Žádné komentáře:

Okomentovat