středa 25. května 2011

Ha Noi - mesto skutru, smogu a fejku


hlasim se opet z cét, tentokrate z vysnene JV Asie, Vietnamu...
hola hola vsem!
 
prosim o oceneni tohoto postu, pac mi tu pismenka preskakuji na vietnamstinu a navic sou na klavesnici skoro vsechny smazany. fejsbuk mi tu zahadne nejde spustit, takze, pls, informujte kdyztak dalsi... bude to dót strohy a suchy, ale neda se tu na tom vubec psat. :)))
to Vam teda povim, jak prekvapil Aeroflot, jidlo a obsluha super, dokonce i vlastni obrazovku s ovladacem sme vsichni meli.
 
taaakze... za chvili jedem do Sapy na sever, jedem vlakem a rano bysme tam meli byt, takze za cca 8,9hodin.Dojmy z vietnamcu a Hanoje zatim fajn, pocasi je naky studeny a ceny vyssi nez sme cekali, ale tak sme v hlavnbim meste, ted uz to snad bude lepsi. byli sme se informovat na ambasade a potkali sme tlumocnika cj – vj, co zil 35let v teplicich a je to milionar (pổz, nện (nejen) v Dongach, to sme milionari i my :))) a ten ma ruzny paky a do divoky provincie Dien Bien nemuzem, je to nebezpecny, nesmi se tu o tom vubec mluvit, muzou te zavrit... takze pak jedem dót blbe pres hanoj zpatky do Vinhu skoro ve strednim Vietnamu a odtamtud do Phonsavanu v Laosu. nic moc, ale jedem aspon smerem co sme chteli, a muzem splavit kus Mekongu. jinac vtipny je, ze mi to tu celou dobu vubec neprijde jak hlavni mesto, neni tu zadny velky  namesti, nebo hlavni trida, jen vsude miliarda skutru a malych vietnamcu, kramu, restauraci, ptacku v klecich, fejku :), turistickejch kancelari, a nakejch turistu, hlavne frantiku, britu, australanu a amiku.
samozrejme sem si doma zapomnela svou novou softshellku, koupenou sem, takze uz sem ted byla v krame Made in Vietnam a koupila si pravou vietnamskou bundu NorthFace za 750.-, to se mi moc nevyplatilo, ale tak tohle mam urcite az do konce zivota, vietnamska kvalita, same same but different. :)
jinac co jidlo? zatim trosku zklamani, nic uplne perfektniho sem ếc nemela, spis prumer. zkusili sme zabi stehynka a bylo to divny, ếc ted mi kunkaj v brichu. :) ale piti je super, mạ tu skvely cạ s limetkou, co tu pijou vsichni a pak vyborny ledovy kafe se salkem, to je lahoda.
tesim se nekam na venkov, je to tu divoky a ceny fakt nic moc, jidlo tu pod 40 skoro nesezenes a hotel mame za 8USD pokoj, to jde, pac je prijemnej, s telkou, vetrakem, lednici, balkonem do rusny ulice a celkem cistou koupelnou a teplou vodou. 
co je tu jeste divoky je prechazeni ulic, cekala sem to teda hói, ale stejne to mạ asi nejlepsi slepci, jak rika Martin, pac muzou jen jit a nic nevidej a oni se jim motorkari vyhnou.
tak jo, letime na nadrazi, zá se ozvu. snad bez ty vietnamstiny. :))
ho chi barinh
P.S.: co nam strejda tlumocnik povidal, tak je to tu nic moc, komunismus jentak nepadne a pionyri tu budou pobihat a rude vlajky vlast jeste dlouha leta...

Žádné komentáře:

Okomentovat