čtvrtek 13. června 2013

Dest, soja a kakao

Hola hola z Calangu,
Dneska to bude nuda bez fotek, ale jak jsem slibila, mam pro Vas info, jak to se mnou bude dal.

Ale nejdriv zacneme tim destem, prosila jsem Vas o trosku z Cech, ale zda se, ze ste nam poslali celej monzun, takze tu uz patym dnem slusne prsi. Naplnil se stolitrovej barel, zaplavilo nam to policka (nastesti ne  opecovavanou patchouli) a dokonce zaprselo i v mym pokoji. Moje cerstve zaseta kukurice a soja utrpela mensi skody, teda spis ta kukurice, soje se nejak nedari vyklicit... jojo, pouceni pro priste, udelat test klicivosti... budu si pamatovat. Intern si snad muze dovolit zapochybovat. :)

A co ten dest v mym pokoji? To je vubec vtipny, posledni noc v mym malym kamrliku. Probudim se ve dve rano, slysim bourku a najednou par kapek, ale ne venku, ale uvnitr. Tak rozsvitim a zjistim, ze mi kape ze stropu na obleceni, tak posunu batoh (ktery slouzi jako policka) kus dal od zdi, a jdu si zas lehnout. Za chvili kape mnohem vic a ejhle, mam mokrou nohu. Tak zas rozsvitim a zjistim, ze se stropni dest rozsiril smerem k posteli. Posunu postel o deset cisel a jdu si zas lehnout. Za chvili slysim hotovej vodopad a mam mokrej celej bok, strop prosakuje po cely jeho delce na strane postele. Co mas asi ve dve rano delat. Tak sem zas posunula postel, tentokrat asi o metr a konecne usnula. Postel je jeste furt mokra, ale jinak v pohode. Takhle se se mnou rozloucil muj maly pokoj a dneska uz jsem spala ve velkym, s dvema pokojema, vlastni koupelnou, predsini (garazi) a trema!!! oknama. :) Skoda, ze je to jen na 6 tydnu, jinak by se to dalo pekne zabydlet.

Proc sest tydnu? Dostavame se konecne ke kakau (je mi jasny, ze to Vas stejne zajima nejvic :)). Schuzka s IOM se nekonala, neshodli jsme se na case, ale v Medanu slo vsechno tak dobre, ze 12.8. nastupuju do Swiss Contactu na internship zatim na sest mesicu, delat monitoring a evaluaci, plus neco navic s GISem, homegardens a kakaem, budu pobihat po Indosce a to vc. meho noveho objektu zajmu: Sulawesi (sak se podivejte na ten tvar, no, neni to bozi? :) Koho zajima neco k projektu (jen v Aj) - http://www.swisscontact.or.id/projects/scpp/about/  Takze ted uz zbyva jen zvladnout stehovani behem ramadanu, vyletet z Indonesie na par dni kvuli vizum, najit peknej barak blizko kanclu, poridit vespu a uzivat vydobytky velkomesta. :) No, Medan neni vubec hezkej a nic tam neni (krome 5mil obyvatel), ani Sharia :), takze maj zensky vlasy, ruce a nohy, maj tam pivo, obchody, kina, super masaze :) a dobry restaurace, to staci k preziti na nakou dobu.

Takze tak, zadna Sofiina volba se nekonala, bylo to hodne usnadneny, navic, kdyz sem videla ty kakaovy stromy a slysela magicke Sulawesi, bylo jasno. :) A taky se tesim, az uvidim, jak funguje velky projekt. A treba se nekam o vikendu obcas podivam (z Medanu je to kousek na sopky, jezero Toba a tak...) A tady ted skoncim a na dotazy rada odpovim. :)

Slunce v dusi

Žádné komentáře:

Okomentovat